Ga altijd voor glas op glas zonnepanelen dat op alle vlakken beter is.

  1. Beter rendement
    Glas glas leveren langer een hoog rendement op
  2. Niet brandbaar zoals bij glas op folie panelen
    Glas Glas zonnepanelen kunnen niet branden zoals bij glas op folie
  3. Geen kans op vocht
    Glas glas zonnepanelen zetten bij warmte niet onevenredig uit waardoor er geen spanning op de gelamineerde laten komen en zo geen kans op vocht kan ontstaan
  4. Geen kans op micro cracks
    Twee glasplaten op elkaar zorgt voor een vacuum effect waardoor er geen kans op micro cracks kan ontstaan, mocht dit wel het geval zijn zal er ook altijd zichtbare schade aan het glas te zien zijn
glas op glas zonnepanelen

Technische eigenschappen van goede glas op glas zonnepanelen

Langere levensduur: Glas op Glas zonnepanelen hebben vaak een langere levensverwachting dan hun traditionele tegenhangers. Dit betekent dat ze over hun hele levensduur meer elektriciteit zullen produceren.

Superieure Kwaliteit en Duurzaamheid

Glas op glas zonnepanelen hebben bewezen minder snel te degraderen, wat betekent dat ze langer meegaan en gedurende hun levensduur dichter bij hun oorspronkelijke prestaties blijven.

Esthetisch Plezier

Glas op glas zonnepanelen behouden hun esthetische uitstraling jarenlang, ongeacht de weersinvloeden. Dit betekent dat uw dak er niet alleen goed uitziet wanneer de panelen nieuw zijn, maar ook in de vele jaren die volgen.

Hoger Rendement

Door hun constructie en kwaliteit kunnen glas op glas zonnepanelen een hoger rendement bieden, wat leidt tot meer energieproductie en uiteindelijk meer besparingen voor u.


Veiligheid voorop

Deze panelen bieden een hogere mate van brandveiligheid dan traditionele panelen, waardoor u en uw omgeving beschermd blijven. Hun stevige constructie zorgt ook voor een betere bescherming tegen externe schade.

We’ve done the design for you

The new editor comes with a handful of default blocks such as paragraph, image, gallery, and more, to help you create better standard posts and pages.

Milieubewustzijn

Met een langere levensduur en efficiëntere energieproductie zijn glas op glas zonnepanelen een milieuvriendelijkere keuze. Ze helpen niet alleen om uw CO2-voetafdruk te verminderen, maar door hun duurzaamheid wordt ook het afval van vervangen panelen verminderd.

35 jaar garantie op product en rendement

We betrekken al onze zonnepanelen van Nederlandse leveranciers, wat het proces van garantieaanvragen voor ons vergemakkelijkt.

Onbrandbaar, waardoor de veiligheid gewaarborgd blijft

Dubbele glaslagen: Bij Glas op Glas zonnepanelen zijn zowel de voor- als achterkant gemaakt van glas. Dit maakt ze resistenter tegen externe factoren die brand kunnen veroorzaken, zoals vochtinfiltratie. Geen kunststof achterzijde


Glas op Glas zonnepanelen degraderen minder snel

Betere afdichting tegen vocht: Het dubbelglas ontwerp zorgt voor een betere afdichting en biedt een superieure bescherming tegen vochtinfiltratie, wat een veelvoorkomende oorzaak is van degradatie in zonnepanelen.

Glas glas zonnepanelen uit Duitsland

Onze zonnepanelen

Kiezen voor glas-op-glas

Zongericht werkt uitsluitend met glas-op-glas zonnepanelen. Heb je zelf al wat informatie ingewonnen over groene stroom, dan zul je nochtans gemerkt hebben dat de meeste aanbieders hier geen breekpunt van maken. Vaak levert men gewoon die panelen die men het snelst kan aankopen. Willen achterhalen hoe zo’n paneel wordt opgebouwd, is al helemaal moedig. De informatie zit vaak goed verstopt en onderweg worden veel afleidingen opgeworpen.

Eigenlijk zullen alleen overtuigde aanbieders van glas-op-glas zonnepanelen de samenstelling van hun producten benadrukken. Dat is ook wat wij hier willen doen. We leggen uit wat glas-op-glas zonnepanelen zijn en welke voordelen ze bieden. Want zonnepanelen zijn en blijven de cruciale schakel in je zonnesysteem. Ze bepalen het rendement van je installatie, zowel energetisch als financieel. Je zonnepanelen inzetten als kostenbesparing is dus nooit een goed idee.

Wat is een glas-op-glas zonnepaneel?

Zonnepanelen worden meestal onderscheiden op basis van het type zonnecel. Je kunt dan kiezen tussen een monokristallijn, polykristallijn of amorf paneel. Daarnaast werkt vooral de bankability van het paneel vaak onderscheidend. Dan moet je absoluut (Bloomberg) Tier 1 panelen kopen. Deze onderscheiden zeggen echter niet zo veel over de prestaties van een paneel. Tier 1 panelen zijn zelfs vaak inferieur van kwaliteit omdat ze geschikt zijn — of door grootinvesteerders geschikt worden geacht — voor massaproductie. Het type zonnecel is dan weer vooral van belang wanneer je weinig dakoppervlak hebt en dus grotere vermogens moet zien te genereren met minder cellen.

Wil je echter de kwaliteit van een zonnepaneel inschatten, dan kijk je vooral naar de opbouw. Nog specifieker moet je letten op de manier waarop het paneel de zonnecellen beschermt. Dat kan op 2 manieren: in een glas-op-glas en in een glas-op-folie paneel.

De eerste soort beschermt de cellen tussen 2 glazen platen. De tweede soort gebruikt een glazen voorplaat en een achterplaat uit kunststof folie. De kwaliteiten van de beschermlagen bepalen uiteindelijk ook de kwaliteiten van het paneel.

Om meer te weten over onze veiligheidsprocedures en materialen download je de Veiligheidsgids.

Glas-glas versus glas-folie

Het oorspronkelijke zonnepaneel is een glas-op-glas paneel. De glas-folie varianten zijn later ontwikkeld om productiekosten te drukken. Kunststof folie is immers sneller en goedkoper te maken dan glas. Glas beschermt de zonnecellen echter beter en laat ze dus beter presteren. Zo worden extra kosten vermeden en terugverdientijden gegarandeerd. Doordat ze duurzamer zijn, zorgen glazen zonnepanelen ook voor meer winstjaren.

Dit kun je dan ook letterlijk aflezen in de garantievoorwaarden. Terwijl glas-folie panelen maximaal 12 jaar productgarantie bieden, kan dit bij glas-glas oplopen tot 35 jaar. Terwijl glas-glas panelen minimaal 12 jaar rendementsgarantie bieden, is zo’n garantie bij glas-folie panelen meestal onbestaande. Glas-glas panelen leveren zo al snel meer dan 20 winstjaren op, terwijl glas-folie panelen gemiddeld 6 winstjaren hebben. Bovendien is de terugverdientijd ongeveer gelijk, 6 versus 8 jaar, waardoor het verschil in aankoopkosten verwaarloosbaar wordt.

Daarbij komt dus nog dat glas de zonnecellen beter beschermt dan folie. Glas-op-glas panelen vertonen daarom veel minder degradatie. Ze zijn niet ontvlambaar en dus niet brandbaar. Voor- en achterplaat werken gelijkmatig onder invloed van temperatuurschommelingen en geven vochtproblemen dus geen kans. Door de hardheid van het glas en het gebruik van kreukvrije zones lopen de zonnecellen hier ook veel minder kans op microbeschadigingen. Het is dan ook opvallend dat garanties op glas-folie panelen meestal gewoon vervallen eens deze pretbedervers opduiken.

Dit is trouwens ook de verzekeraar bekend. Daarom zul je minder opstalverzekering betalen voor een zonne-installatie met glas-glas panelen.

Welk glas-op-glas paneel kiezen?

Voor onze glas-op-glas panelen vertrouwen wij op 5 topproducenten: Meyer Burger, Sonnenstrom Fabrik, Denim, Luxor en Soluxtech. De kwaliteit van deze panelen wordt grotendeels bepaald door de evenwaardigheid van voor- en achterpaneel. Het glas is telkens even hard, even dik en van gelijke oorsprong.

Hoe harder het glas, hoe sterker het paneel. Daarom is structuurglas te verkiezen. De gelijke dikte helpt dan weer bij het opvangen van werkingsverschillen onder invloed van temperatuurschommelingen. Hoe gelijkmatiger de werking van voor- en achterplaat, hoe kleiner de kans op lijmscheuren en dus vochtpenetratie. Overigens speelt hier ook de lijmtechniek een rol: voorverwarmd lijmen is verkiesbaar.

Naast deze kwaliteiten hebben onze aanbieders nog een ding gemeen: ze hebben allemaal minstens een hoofdzetel in Europa. Ze volgen dus de Europese normen en hanteren EU-garantiebepalingen. Dit zorgt ervoor dat je garanties straks ook eenvoudig afdwingbaar zijn eens je ze echt nodig hebt. Het claimpercentage van deze fabrikanten is trouwens veelzeggend laag.

Zonnepanelengids

Wil je graag nog meer weten over onze glas-op-glas zonnepanelen, dan kun je alle details nalezen in onze Zonnepanelengids. Vul je gegevens in in ons formulier en je krijgt de pdf onmiddellijk toegezonden.

Ben je benieuwd naar wat onze glas-glas panelen kunnen op jouw dak? Vraag dan een technische schouwing aan. Stuur je gegevens door in het schouwingsformulier en wij maken snel een afspraak. We rijden voor bij je thuis wanneer het je past en geven professioneel advies op jouw maat. Achteraf krijg je een volledige offerte met persoonlijk rendementsplan. Geheel gratis. Geheel vrijblijvend.