Zonnepanelen op zinken dak

Het verkennen van onze zonnepanelen brochure voor zinken daken biedt u essentiële kennis over het efficiënt plaatsen van zonnepanelen op deze bijzondere daksoort. De brochure belicht zorgvuldig:

 1. Technische specificaties
  Duik in de technische eigenschappen van zonnepanelen en leer hoe ze speciaal zijn afgestemd voor een vlekkeloze integratie met zinken daken.
 2. Installatieproces:
  Een uitgebreide gids die u stap voor stap begeleidt door het montageproces speciaal ontwikkeld voor zinken daken, waarbij de kenmerkende kenmerken en kwaliteiten van zink worden meegenomen.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Begrijp hoe zonnepanelen op zinken daken bijdragen aan de structurele sterkte en een verlengde levensduur van het dak, terwijl ze tegelijkertijd bestand zijn tegen diverse klimaatomstandigheden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ontdek hoe zonnepanelen, wanneer geplaatst op zinken daken, niet alleen een functionele waarde hebben, maar ook esthetisch de natuurlijke charme en uitstraling van uw zinken dak accentueren.
zonnepanelen op zinken dak

Zonnepanelen installeren op een zinken dak

Hoewel het al even meegaat als dakbedekking, is zink een relatief onbekende ondergrond voor zonne-installateurs. Nochtans ziet men deze zogenaamde felsdaken (weer) vaker verschijnen en maakt zink (weer) opgang als vervanger van traditionelere dakpannen of bitumen, ook op zogeheten (schuinere) roevendaken. Een bekend voorbeeld is het (gerenoveerd) roevendak van het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Profielen en adapters

Op de felsklemmen kunnen we nu de profielen aanbrengen. Deze worden voorzien van micro-omvormers, waarna we er ook de zonnepanelen opleggen. Hiervoor maken we gebruik van PhotoVoltaïsche (PV) adapters. Zo’n adapter heeft een halfrond uiteinde. Het vierkante profiel draait daarin en wordt erin vastgeklikt (“ingesloten”).

Bekabeling en afdichting

We plaatsen de micro-omvormers op de profielen, onder de panelen, en verbinden ze met AC kabels. De eindkabel krijgt een einddop en wordt naar een lasdoos gestuurd. Daarin verbinden we deze kabel met die voor de meterkast. We dichten De doos met hars.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>