Zonnepanelen op schuin PVC dak

Het bestuderen van onze zonnepanelen brochure voor schuine PVC daken biedt u grondige kennis over de correcte installatie van zonnepanelen op dit type dakbedekking. De brochure gaat uitgebreid in op:

 1. Technische specificaties
  Verdiep u in de technische nuances van zonnepanelen en kom te weten hoe ze zijn geconfigureerd voor een naadloze integratie met schuine PVC daken.
 2. Installatieproces:
  Een uitvoerige handleiding die u zorgvuldig begeleidt door het installatieproces, speciaal ontworpen voor schuine PVC daken, waarbij de specifieke karakteristieken en de inclinatie van het PVC dak in ogenschouw worden genomen.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Leer hoe zonnepanelen op schuine PVC daken bijdragen aan de stabiliteit van het dak en tevens zorgen voor een langdurige betrouwbaarheid, bestand tegen diverse weersinvloeden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ontdek hoe zonnepanelen, wanneer gemonteerd op schuine PVC daken, niet alleen een praktisch nut dienen, maar ook een esthetische meerwaarde toevoegen die de hedendaagse uitstraling van uw PVC dak complementeert.
Zonnepanelen op schuin PVC-dak

Zonnepanelen installeren op een schuin PVC dak

PVC heeft zich de laatste jaren gestaag gevestigd als een populair materiaal voor dakbedekking. Eerst zag men het voornamelijk op platte daken, als een modern alternatief voor bitumen. Tegenwoordig wordt het echter ook steeds vaker op schuine daken toegepast. PVC is duurzaam en relatief gemakkelijk te installeren. De extra kosten in vergelijking met bitumen worden snel gerecupereerd, met name op platte daken. Voor schuine daken, vergeleken met dakpannen of andere traditionele materialen, is de situatie iets gecompliceerder. PVC is in feite niet specifiek voor deze toepassing ontworpen.

Gebruik van PV ankers op PVC

Voor schuine daken gebruiken we geen onderconstructie met ballast, maar profielen die met zogenaamde PhotoVoltaïsche (PV) haken aan het dakbeschot worden bevestigd. Het zijn de duw- en trekkrachten van deze haken die de constructie op zijn plaats houden.

Waterdichting

Op PVC dichten we PV haken af met speciaal ontworpen PVC manchetten van 30 cm diameter. Deze manchet bedekt het anker volledig. Daarna brengen we een PVC primer aan op zowel de manchet als het omringende PVC. Door deze behandeling worden het oppervlak en de manchet als het ware samengevoegd, wat zorgt voor een 100% waterdichte afdichting.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>