Zonnepanelen op schuin EPDM dak

Het doorgronden van onze zonnepanelen brochure voor schuine EPDM daken voorziet u van diepgaande inzichten over het adequaat installeren van zonnepanelen op deze specifieke dakconstructie. De brochure licht gedetailleerd toe:

 1. Technische specificaties
  Verdwaal in de technische facetten van zonnepanelen en ontdek hoe ze zijn geoptimaliseerd voor een harmonieuze samensmelting met schuine EPDM daken.
 2. Installatieproces:
  Verdwaal in de technische facetten van zonnepanelen en ontdek hoe ze zijn geoptimaliseerd voor een harmonieuze samensmelting met schuine EPDM daken.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Begrijp hoe zonnepanelen op schuine EPDM daken niet alleen de structuur ondersteunen, maar ook zorgen voor een verlengde duurzaamheid van het dak, bestand tegen uiteenlopende weersomstandigheden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Zie hoe zonnepanelen, wanneer bevestigd op schuine EPDM daken, zowel een functioneel voordeel bieden als een verfijnde touch geven, die de moderne look van uw EPDM dak versterkt.
Zonnepanelen op schuin EPDM dak

Zonnepanelen installeren op een schuin EDPM dak

EPDM maakte de laatste jaren opmars als dakbezetting. In de eerste plaats verscheen het vooral op platte daken, als moderne vervanger van bitumen; maar ook op schuine daken past men het ondertussen steeds vaker toe. Het materiaal is duurzaam en relatief eenvoudig aan te brengen. De meerkost in vergelijking met bitumen wordt zo al snel terugverdiend, met name op platte daken. Op schuine daken, in vergelijking met dakpannen of andere traditionele bezettingen, ligt het wat complexer. EPDM is hier in wezen niet voor ontworpen.

Gebruik van PV ankers op EPDM

Op schuine daken gebruiken we geen onderconstructie met ballast, maar profielen die met zogenaamde PhotoVoltaïsche (PV) haken aan het dakbeschot worden vastgemaakt. In plaats van ballast houdt de duw- en trekkracht van de haken de constructie ter plaatse. Voor nieuwere dakbezettingen, zoals bitumen, pvc en EPDM, is dat echter niet zo evident.

Waterdichting

Op EPDM dichten we PV haken af met aangepaste EPDM manchetten van 30 cm diameter. Zo’n manchet dekt het anker volledig af. Vervolgens smeren we manchet en naburig EPDM in met EPDM primer. Hierdoor “vulkaniseren” we het oppervlak. Beide delen — manchet en bestaand EPDM — worden als het ware op elkaar gedrukt voor een 100% waterdicht resultaat.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>