Zonnepanelen op schuin bitumen dak

Het bestuderen van onze zonnepanelen brochure voor schuine bitumen daken verschaft u diepgaande inzichten over de optimale installatie van zonnepanelen op dit specifieke daktype. De brochure behandelt gedetailleerd:

 1. Technische specificaties
  Verken de technische aspecten van zonnepanelen en begrijp hoe ze zijn geconfigureerd voor een naadloze samenwerking met schuine bitumen daken.
 2. Installatieproces:
  Een gedetailleerde gids die u door het plaatsingsproces leidt specifiek voor schuine bitumen daken, rekening houdend met de unieke eigenschappen en helling van het bitumen dak.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Ontdek hoe zonnepanelen op schuine bitumen daken de integriteit en levensduur van het dak versterken, terwijl ze bestand zijn tegen verschillende weersinvloeden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ervaar hoe zonnepanelen, wanneer geïnstalleerd op schuine bitumen daken, zowel functioneel zijn als bijdragen aan een esthetisch aangename uitstraling van uw woning of gebouw.
zonnepanelen op bitumen schuin dak

Zonnepanelen installeren op een schuin bitumen dak

Bitumen heeft zich bewezen als een betrouwbaar en robuust materiaal dat weerstand biedt tegen de elementen. Terwijl het voornamelijk bekend staat als een klassieke keuze voor platte daken, wordt het ook steeds vaker toegepast op schuine daken. Dit is te danken aan zijn veelzijdigheid en vermogen om uitstekende bescherming te bieden. Toch is de installatie op schuine daken iets anders, gezien bitumen oorspronkelijk voornamelijk voor platte daken werd ontwikkeld.

Gebruik van PV ankers op bitumen

Bij schuine daken passen we geen ballast-onderconstructie toe, maar gebruiken we profielen die met PhotoVoltaïsche (PV) haken direct aan het dakbeschot worden bevestigd. De duw- en trekkrachten van deze haken zorgen ervoor dat de constructie stevig op zijn plaats blijft.

Waterdichting

Bij bitumen daken worden PV haken afgedicht met speciale bitumen manchetten van 30 cm diameter. Deze manchet zorgt voor een volledige bedekking van het ankerpunt. Vervolgens wordt een bitumen primer aangebracht op zowel de manchet als het omliggende dakoppervlak.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>