Zonnepanelen op plat dak

Het lezen van onze zonnepanelen plat dak brochure biedt u waardevolle inzichten over het optimaal plaatsen van zonnepanelen op platte daken. In de brochure wordt gedetailleerd uitgelegd:

 1. Technische specificaties
  Begrijp de technische aspecten van de zonnepanelen en hoe ze specifiek zijn ontworpen voor toepassing op platte daken.
 2. Installatieproces:
  Een stapsgewijze gids die u meeneemt door het unieke installatieproces op een plat dak, waarbij zowel de efficiëntie als de waterafvoer wordt gewaarborgd.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Ontdek hoe zonnepanelen op platte daken bijdragen aan een veilige en stabiele structuur en hoe ze zijn ontworpen om alle weersomstandigheden te weerstaan.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Zie hoe zonnepanelen op platte daken niet alleen functioneel zijn, maar ook een modern en strak uiterlijk geven aan uw gebouw of woning.
Plat dak

Hoe we zonnepanelen plaatsen op platte daken

Het plat dak zien we als zonne-installateur misschien wel het meest van al. Zeker in recente jaren steekt het het hellend dak voorbij als populairste daktype. Een plat dak biedt dan ook veel voordelen. De constructie is relatief simpel en budgetvriendelijk.

Onbelast dak systeem

Dat zijn dus al snel heel veel ballastzakken vol steen of grind die op je dak komen te liggen. Eigenlijk kan een plat dak zo’n grote extra belasting niet aan en meestal is het onmogelijk om het dak het juiste tegenwicht veilig te laten dragen. Dat is de reden waarom wij op platte daken liefst werken met een systeem zonder ballast, het onbelast dak systeem.

Montage Oost-west oriëntatie

Die zonnepanelen kun je op platte daken bovendien op verschillende manieren monteren en positioneren. Zo’n flexibiliteit is eerder zeldzaam. Idealiter maakt ze het mogelijk om de zonnepanelen zo op te stellen dat dakoppervlak en systeemvermogen maximaal worden benut.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

D.Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>