Zonnepanelen op leistenen dak

Het verkennen van onze zonnepanelen brochure voor leistenen daken biedt u waardevolle kennis over de nauwkeurige plaatsing van zonnepanelen op dit unieke daktype. De brochure licht gedetailleerd toe:

 1. Technische specificaties
  Duik dieper in de technische details van zonnepanelen en ontdek hoe ze zijn ontworpen voor een harmonieuze integratie met leistenen daken.
 2. Installatieproces:
  Een gedetailleerde handleiding die u begeleidt door het unieke plaatsingsproces op dakkapellen, waarbij wordt gezorgd voor optimale lichtopvang en minimale verstoring van het dakontwerp.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Leer hoe zonnepanelen op dakkapellen bijdragen aan de stabiliteit van de structuur en zijn ontworpen om lang mee te gaan, ongeacht de weersinvloeden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ontdek hoe zonnepanelen op dakkapellen, naast hun functionaliteit, bijdragen aan een verfraaiing van de dakkapel en een harmonieus geheel met uw woning vormen.
Zonnepanelen op leien dak

Hoe we zonnepanelen installeren op leistenen daken

Installaties op leistenen daken stellen zonne-installateurs voor een bijzondere uitdaging. De hardheid die deze dakbezetting zo uitzonderlijk duurzaam maakt, zorgt er ook voor dat leistenen weinig drukbelasting aankunnen. Leg je zonnepanelen op leistenen, dan is het centrale vraagstuk dus hoe het dak de zonne-installatie kan dragen zonder dat de leistenen breken. Dat vraagstuk oplossen vergt een handvol aangepaste technieken en enige omzichtigheid.

Loodwerken

Eens we de juiste haken te pakken hebben, kunnen we ze monteren. Hiervoor tekenen we eerst uit waar de ze moeten komen. We duiden de plekken aan met krijt. Leihaken schroeven we in het dakbeschot, hetgeen betekent dat er gaten in de bezetting komen. Het afdichten van deze gaten is bijzonder bij leistenen omdat wij hiervoor lood gebruiken, meer bepaald met olie geïmpregneerd lood.

Onderconstructie

Om de lage drukbelasting van leistenen te counteren gebruiken we een aangepaste onderconstructie voor de zonnepanelen. Slechts een handvol Nederlandse bedrijven gebruikt deze constructie met enige regelmaat, ook zonder dat het om installaties op leistenen daken gaat.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>