Zonnepanelen op golfplaten dak

Het doornemen van onze zonnepanelen brochure voor golfplaten daken verschaft u essentiële inzichten over het effectief installeren van zonnepanelen op deze specifieke dakbedekking. De brochure belicht uitgebreid:

 1. Technische specificaties
  Maak kennis met de technische nuances van zonnepanelen en hoe deze specifiek zijn ontworpen voor een naadloze integratie op golfplaten daken.
 2. Installatieproces:
  Een uitgebreide gids die u door het specifieke installatieproces op golfplaten daken leidt, waarbij rekening wordt gehouden met de unieke contouren en eigenschappen van het dak.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Ontdek hoe zonnepanelen op golfplaten daken bijdragen aan de robuustheid en duurzaamheid van het gehele systeem, waarbij ze bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ervaar hoe zonnepanelen, wanneer geplaatst op golfplaten daken, niet enkel functioneel zijn, maar ook esthetisch bijdragen aan de uitstraling van uw gebouw of woning.
zonnepanelen op golfplaten dak

Hoe we zonnepanelen plaatsen op golfplaten daken

Golfplaten komen minder voor op hoofdgebouwen, maar des te meer op tuinhuizen, garages of andere bijgebouwen. Mogelijk hebben net deze gebouwen de perfecte oriëntatie voor je zonne-installatie; en dan is het zonde van ze niet te gebruiken. Toch schrikken veel installateurs terug voor het plaatsen van zonnepanelen op golfplaten. Dat is begrijpelijk, maar niet nodig. Ook op golfplaten kun je correct en veilig zonnepanelen plaatsen.

Montagemethoden

Is er geen asbest in het spel en wil je zonnepanelen op je golfplaten, dan moet je voor de montage van de zonne-installatie rekening houden met 2 dingen: het type dakbeschot en het type golfplaat. Zij bepalen welk montagesysteem je kunt gebruiken en dus hoe het montageproces eruitziet. Je werkt ofwel met stokschroeven ofwel met beugels.

Kabeldoorvoer

Liggen je zonnepanelen op een golfplaten dak, dan plaatsen we geen omvormer in het onderliggende gebouw. We sturen de bekabeling van deze installaties immers niet naar een omvormer, maar meteen naar de meterkast. De kabel die hier wordt aangesloten is een AC kabel (Alternating Current, wisselstroom).


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.​

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur