Zonnepanelen op dakkapellen

Het verkennen van onze zonnepanelen brochure voor dakkapellen biedt u diepgaande kennis over het doeltreffend plaatsen van zonnepanelen op dakkapellen. In de brochure wordt uitvoerig beschreven:

 1. Technische specificaties
  Verdiep u in de technische details van de zonnepanelen en hoe deze specifiek zijn afgestemd voor integratie op dakkapellen.
 2. Installatieproces:
  Een gedetailleerde handleiding die u begeleidt door het unieke plaatsingsproces op dakkapellen, waarbij wordt gezorgd voor optimale lichtopvang en minimale verstoring van het dakontwerp.
 3. Veiligheid & Duurzaamheid:
  Leer hoe zonnepanelen op dakkapellen bijdragen aan de stabiliteit van de structuur en zijn ontworpen om lang mee te gaan, ongeacht de weersinvloeden.
 4. Esthetische Voordelen: 
  Ontdek hoe zonnepanelen op dakkapellen, naast hun functionaliteit, bijdragen aan een verfraaiing van de dakkapel en een harmonieus geheel met uw woning vormen.
zonnepanelen plaatsen op dakkapel

Hoe we zonnepanelen plaatsen op dakkapellen

Op dakkapellen kun je wel degelijk zonnepanelen plaatsen. Je vindt alleen bijna geen installateurs die het willen of kunnen doen. Zongericht doet het wel. Sterker nog: we zijn gespecialiseerd in deze constructie, die we ook vaak gebruiken op platte daken of andere constructies die weinig tot geen belasting verdragen.

Gewicht en ballast

Om zonnepanelen op dakkapellen te plaatsen heb je dus eigenlijk een zonne-installatie zonder gewicht nodig. Helaas bestaat op aarde niets zonder gewicht, en al zeker geen zonne-installatie. Op een of andere manier moet het dak het gewicht kunnen dragen. Op schuine daken doet de houtconstructie het werk. Op platte daken wordt traditioneel extra ballast aangebracht in de vorm van grindzakken.

Plaatsing van PV ankers

In een onbelast dak systeem doet niet het dak, maar de PV haak het werk. Een goede positionering en montage van de haken is dan ook cruciaal voor een geslaagde installatie van een een systeem zonder ballast. Dat geldt dubbel wanneer je ondertussen ook het dak dicht wil houden. Daarom is het ook van belang dat je de dakbezetting aan de juiste haken koppelt.


Vul uw naam en e-mailadres in en ontvang direct de brochure in uw inbox.

Hoi mijn naam is Dave Sigmund en u kunt mij contacteren voor advies omtrent elke daktype.

Mijn jarenlange ervaring in de zonnepanelen branche en voor specifieke daktypes kan ik uw alles erover uitleggen, of het nu om dakkapellen of schuin EPDM of Bitumen of PVC daken gaat, elk daktype kan ik uw van gedegen advies voorzien.

U kunt mij per mail bereiken [email protected]

Dave Sigmund
<strong>Dave Sigmund | Zonnepanelen adviseur <strong>